Вече е официално - компанията на братята Кирил и Георги Домусчиеви - „Адванс медия груп“ - купува Нова телевизия. Съобщението дойде от настоящия собственик на медийната група "Нова Броудкастинг Груп" - шведската компания Modern Times Group (MTG)

Между MTG и фирмата на Домусчиеви вече е сключено споразумение за продажба, като цената е 185 млн. евро. Същата сума предложи и чешкият мириардер Петр Келнер преди година, имаше предварителен договор, но сделката се провали заради отказ на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да я одобри. Решението на антимонополния орган бе обжалвано пред съда, делото бе насрочено за пролетта на тази година, но преди първото заседание страните се отказаха от продажбата.

Само преди няколко дни, когато информацията за продажбата излезе, но от неофициални източници, от MTG отказаха да "коментират слухове".

Днес вече е ясно, че се очаква продажбата на Нова телевивизия и останалите медии в групата - каналите "Диема", списание "Ева" и "Нет.инфо", да бъде финализирана през второто тримесечие на 2019 г., става ясно още от съобщението на MTG. Преди това отново трябва да се пита КЗК и тя да даде положително становище. 

През 2018 г. КЗК спря продажбата, като след мотивите бе и този, че значителният брой средства за масова информация, с които ще разполага обединената група, ще ѝ даде съществено предимство пред останалите участници, предоставящи медийни услуги.