"Манчестър Юнайтед" и "Ливърпул" не се победиха в голямото дерби на английския футбол - 0:0, от 27-ия кръг на Висшата лига. Точката помогна на тима от града на "Бийтълс" да се върне на първото място в класирането с 1 т. повече от "Манчестър Сити".

"Юнайтед" пък е изпреварен от "Арсенал" на четвъртото място. "Топчиите" биха "Саутхемптън" с 2:0 и също имат точка повече, а "Челси" - три по-малко, но и мач по-малко.

От средата на второто полувреме вечните съперници заиграха по-предпазливо на "Олд Трафорд" и повече с мисъл да не загубят. Трудно е да се каже за кой частичният актив е по-добър. Може би все пак за "Ливърпул", който има по-лесна програма от тази на "Сити" и води подреждането, докато "Юнайтед" изпадна от топ 4.

Все пак "червените дяволи" днес трябваше да се справят с огромни проблеми преди и по време на сблъсъка. Контузии през първото полувреме получиха Андер Ерера, Хуан Мата и Джеси Лингард, който при това влезе от скамейката. Така треньорът Оле Гунар Солскяр направи и трите си смени до почивката. Той поначело не можеше да разчита на Антони Марсиал и Неманя Матич. Маркъс Рашфорд пък доигра срещата накуцвайки.

При всичко това "Юнайтед" се представи добре срещу един от най-силните отбори не само в Англия, а и в цяла Европа. Домакините създадоха повече и по-чисти положения. Най-доброто от тях се откри пред Лингард, който перфектно бе изведен от Ромелу Лукаку сам срещу Алисон, но вратарят излезе и му отне топката. В тази ситуация английският национал, поначало невъзстановен, получи травма.

Срещата започна с отсъден непряк свободен удар в наказателното поле на "Юнайтед" заради лошо върната топка от Ашли Йънг към Давид де Хеа, но "Ливърпул" не се възползва. Гостите, които повече владееха топката и атакуваха по-често, също дадоха жертва - Роберто Фирмино напусна преждевременно. Така общият брой на контузените е четирима.

След почивката повечето опасности, макар и не чисти, бяха пред Алисон, а не пред Давид де Хеа. За първи път в историята на Висшата лига двата тима завършват 0:0 на "Олд Трафорд".