Лионел Меси е повикан в националния отбор на Аржентина за първи път след Световното в Русия, личи от списъка на новия селекционер Лионел Скалони. №10 не беше призоваван от осминафинала срещу Франция, в който "гаучосите" отстъпиха, а след това "петлите" станаха шампиони.

Дори вървяха спекулации, че може повече да не облече екипа на родината си. Сега обаче се очаква Лео отново да поведе Аржентина в приятелските мачове с Венецуела и Мароко, съответно на 23-ти и 26 март.

Друга звезда, която не попадаше в сметките след руския Мондиал - Анхел ди Мария от ПСЖ, също е в разширения състав. Очаквано липсва Мауро Икарди, който не играе в "Интер" (Милано) от 9 февруари заради несъгласие с ръководството на клуба по евентуалния си нов договор.

Прави впечатление отсъствието също на Серхио Агуеро ("Манчестър Сити") и Гонсало Игуаин ("Челси").

Лео Меси има 128 мача и 65 гола за "албиноселесте". След загубата от Чили на финала на Копа Америка през 2016 г. той обяви оттегляне, но само два месеца по-късно промени решението си.

Най-големият му успех със селекцията е олимпийската титла през 2008 г. в Пекин. След това Аржентина и Меси загубиха три финала на Копа Америка и мача за световната титла срещу Германия в Бразилия през 2014 г.

Копа Америка тази година е от 14 юни до 7 юли в Бразилия. "Гаучосите" са в група с Колумбия и Парагвай.