"Първо, благодаря на българската публика, уникални сте." 

Това бяха първите думи на Кубрат Пулев на ринга след победата му над румънеца Богдан Дину в Калифорния. Той се обърна към многото наши сънародници в залата.

Кобрата спечели с нокаут в седмия рунд, като преди това мина през аркада и беше изправен пред дисквалификация заради нечисти удари в задната част на главата.

"Понякога не правим нещата добре и това ни се връща. Сега се чувствам много добре. Просто се бия, тази аркада не беше много голям проблем, защото бях готов, а понякога кръвта ме кара да съм още по-гладен за успеха. Нямаше значение дали ще се изправи в седмия рунд, бях подготвен, можех да направя всичко. Боксирах се добре, показах добри удари, добра стратегия. Подготвихме се продължително и много добре и това се доказа на самия ринг”, добави най-тежкият ни боксьор при професионалистите.

Това беше първият мач на Кубрат Пулев в САЩ. Наскоро той подписа договор с агенцията "Топ Ранк", а нейният бос Боб Аръм гледаше на живо и поздрави Пулев.

"Не беше лесно, момчето се беше подготвило, много правилно беше огледал какво правя и как го правя. Не можа да вкара сериозни удари, но имаше попадения, които ме затрудниха на моменти. Важно е,  че преодолях аркадата, получават се такива неща, рече малко по-късно Кубрата пред "Диема Спорт". -  За моя радост кътмена в ъгъла успя и затвори аркадата. Това му е работата и затова взима такива пари. Радвам се, че всичко стана, както трябва. Трябваше да съм корав, да продължа играта си и да го потисна още повече. Успях и закономерно го нокаутирах."

Той коментира ситуацията, когато реферите обсъждаха дали да го дисквалифицират малко преди нокаута:

"Видяхте един прецедент в седмия рунд, който никога през живота ми не се беше случвал. Понякога, когато се опитват да ни направят мръсно, само ни правят по-големи. Винаги бъдете над нещата, както аз бях. Благодаря на всички пред екраните, благодаря и на тези, които искаха да не победя, разочаровах ги. Обичам и тях, обичам и тези, които бяха с мен в този ранен час, бяха будни и ме подкрепиха." 

"Планирам да продължа да се развивам - и аз, и брат ми да довършим започнатото. С всеки изминал ден, с всеки изминал мач се чувствам по-добре, по-усъвършенстван съм, радвам се и с всеки мач се подобрявам. Всички българи в залата бяха пощурели от удоволствие и кеф и им благодаря."

"Аз съм готов да се бия за световната титла, виждате как се обогатявам след всеки мач. За мен всеки мач е едно по-добро начало и по-добър опит от моя страна. В следващите месеци предстои малка почивка, след това продължаваме напред, знаете как е. Да знаят българите, че ги обичам с цялото си сърце и се радвам, че им спомогнах с малко да се почувстват по-горди, че са българи", завърши в типичния си патриотичен стил Кубрат Пулев.

Богдан Дину неочаквано се оказа боксьорът, затруднил най-много Кубрат Пулев напоследък.

"Не знам какво се случи, беше хубав мач. Вкарах няколко силни удара. Пулев ми пусна няколко мръсни удара отзад, но това е боксът. Исках да продължа, но не бях способен да го направя, заяви румънецът", който наскоро падна и от бъдещия съперник на Антъни Джошуа-Голямото бебе.

"Те са тотално различни като съперници. Джарел Милър е по-голям и повече удря. С Кубрат бях много близо, вкарах няколко добри удари. Знам, че с всеки мач ставам много добър. Последните ми два двубоя са с опоненти от топ 10, искам да се бия с тези хора, за да съм на върха", намери оптимистичен поглед Дину.