Над 600 души в Нови пазар се включиха в подписка в защита на магазин, който мюфтийството иска да затвори заради това, че продава свинско месо и алкохол. 

Търговският обект се намира на терен, собственост на Главното мюфтийство. В съседство е построена джамия. Хората настояват за намеса от страна на общината. 

Пред бТВ собственикът на търговския обект Анка Тодорова обясни, че е получила терена от община Нови пазар преди 27 години и до момента плаща наем. Опитала се е да го купи преди години, но безуспешно. Кметът тогава й обяснил, че мястото е отредено за зелени площи. Впоследствие обаче общината продава голям парцел, а в него се намира и магазинът на Тодорова. Купува го мюфтийството.

Оказва се, че Анка Тодорова подписва друг договор за наем този път с новия собственик - мюфтийството. Пред бТВ споделя, че не го е прочела внимателно. В т. 10 на договора пише, че няма право да продава свинско и алкохол. Тя спира продажбата на алкохол, но не може да си позволи да спре месото и колбасите от свинско.

В началото на тази година получава нотариална покана да освободи терена.

От мюфтийството в Шумен потвърдиха за бТВ, че причината да поискат затваряне на магазина е продажбата на алкохол и свинско, които са забранени по канон за мюсюлманите.