Състезателният лиценз на Кубрат Пулев в Калифорния към момента е прекратен. Това означава, че до ново решение той няма да право да се боксира на територията на щата, съобщи кореспондентът на Нова телевизия в САЩ Ясен Дараков.

Той се позова на официално съобщение на спортната комисия на Калифорния. Тя се е самосезирала и ще заседава по случая на 14 май.

Това се случва, след като репортерката Джени Суши обяви, че иска отнемане на лиценза и че ще заведе дело срещу Пулев за посегателство заради прословутата целувка на боксьора по време на интервю.

Кубрат си позволи това в интервю след мача с румънеца Богдан Дину миналата неделя в зала "Хангарът" в Коста Меса.

Кубрат Пулев заяви при завръщането си в България в сряда, че очаква нов мач в САЩ след няколко месеца в Ню Йорк. Наскоро той подписа промоутърски договор с топ агенцията "Топ Ранк".

Интересите на Джени Суши защитава 77-годишната Глория Олред. Тя е една от лидерките на движението за равноправие на жените в САЩ. Олред има богат опит в областта, като от години се занимава с дела за защитата на правата на жените.

Адвокатката представлява една от жените в груповото дело срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн, една от жертвите, обвинили популярния певец Ар Кели в сексуален тормоз, и една от 33-те жени, които съдят актьора Бил Козби. Това са най-нашумелите й дела напоследък.

"Решение на комисията няма. Това са административни мерки, които тепърва ще се разглеждат, заяви мениджърът на Кобрата Ивайло Гоцев пред бТВ. - Всеки има дума, всеки има глас, ние сме в Америка. Видяхте какво стана с девойката. Тя използва своите права. Тепърва ще излязат много факти. Не мога да дискутирам, не мога да имам легален дебат. Стегнете си коланите, ще има много картини, които ще излязат наяве. Всеки може да съди за себе си. Тя явно е участвала в тези картини, така че тя да си прави сметката. Тепърва нейната история ще бъде разгледана."

"Временно му е отнет лиценза. Ще има изслушване след няколко седмици. Няма паника. Изслушването е резонно, двете страни ще представят фактите си. Имаме достатъчно факти да надделеем и да покажем на света истинската история, а не тази, която се представя в момента.Стегнете си коланите, ще бъде доста интересно. Тези факти ще излязат когато е време, сега не е. Кубрат Пулев може да се състезава в цял свят, България и Америка, след като излезе всичко наяве", добави той.