Кубрат Пулев се прибра в България след победата над румънеца Богдан Дину в мач от тежка категория на професионалния бокс. Кобрата нокаутира Дину в кървав двубой, но скандал след мача засенчи зрелищния сблъсък и докара на българина нежелана слава.

В интервю той целуна репортерката Дженифър Равало, известна повече като Джени Суши. Нейният шеф се закани, че разследва случая и може да последват главоболия за боксьора заради "своеволието му".

“Какво да кажа? Тя (б.а. целувката) не е лоша, тя също е към доброто представяне, коментира Пулев на летище "София". - Така се е случило, не беше планирано изобщо, беше някакъв импулсивен момент. Това е. Целувката е нещо много хубаво, няма защо да повлияе на спортната ми кариера. За да го направя, съм преценил, че човекът желае не само целувка, а дори нещо повече, така че аз съм го направил като приятелско. След победа човек е приповдигнат, с настроение. Аз съм такъв тип, че съм шегаджия и така се получи.”

“Ние се познаваме. Запознахме се на кантара, той винаги е предният ден. Тя каза: "Като победиш, ще направим парти, ще празнуваме, сигурна съм в теб, ще победиш". Отвърнах, че трябва първо да победя, а тя каза: "Аз съм сигурна в теб". Беше с нас, говореше си с целия екип. Даже с някои станаха и по-близки. Познаваме се. След това го изигра, че един вид не се познаваме - някой й е дал кофти акъл, или хората, за които работи, са й казали да направи това, за да си направят известен сайта. Сигурно заради това. Виждате каква добра реклама съм аз, така че рекламодателите могат да се активизират”, добави претендентът за световната титла на IBF.

Той отговори, че опитал да разговаря с журналистката покрай шумотевицата, но тя не си вдигала телефона:

“Не съм говорил с нея, намерихме телефона й от мой познат, който си имаше близки отношения с нея. Тя обаче не си вдига телефона. Имам снимки, видеа, мога да ги покажа пред вас. Има видеа, на които се вижда, че тя си седя с нас в лобито на хотела до 5 часа сутринта, пиеше си и да не казвам какви други неща правеха в тоалетните. Просто предполагам, че са й дали лоши акъли, защото не ми се стори лошо момиче. Сигурно са й казали, че ще изкара някакви милиони, ще стане най-известната. Няма лошо, но това е непочтено и некоректно. Тези енергии се връщат като бумаранг и ще е лошо за нея. За какво да й се извиня, тя беше толкова щастлива, че я целунах. Тя не остана благодарна само на една целувка, искаше да стане известна.”

Кубрат не се притеснява, че скандалът може да се отрази на кариерата му.

“Много от световните медии избързаха. Как може така?! Какви са тези, че да съдят. Да ме извиняват, но не могат да ме съдят те. Писаха ми от Си Ен Ен, както и от много други известни световни медии и сайтове. Може би много жени са искали да ме целуват, но не съм им давал да припарят до мен. Аз не съм някакъв дискотечен тип. Андреа в началото малко се изнерви и ме попита защо съм го направил. Аз я целунах на шега, момичето го прие на шега, но после да й дали друг акъл, хората си гонят някакви користни цели, но няма да стане така”, рече още Пулев. 

По повод мача, който започна неочаквано лошо за него със смелата игра на полицая Дину и получената аркада, Кубрат заяви следното:

“Уникално е всичко, имах и минуси, имах и още неща, върху които да работя. Труден мач, можеше да загубя, на моменти не знаех дали няма да загубя. Усещах в четвъртия рунд, след аркадата, че губя. Той се юрна да ме убива, но не му се получиха нещата. Нали затова тренирам толкова години, за да може волята ми да е на съвсем друго ниво. Огромна разлика е в Америка, хората и пазарът са по-различни. Екипът е съвсем друг и нещата са много по-различни. Хората от “Топ Ранк” са много по-различни, по-позитивни, оценяват всичко - дори и целувката.”

Кубрат Пулев очаква скоро да има нов мач.

"Съвсем скоро очаквам следващия си бой. Още на ринга Боб Аръм (бел. ред. американският му промоутър и един от босовете на "Топ Ранк") попита кога искам да играя пак. Има неща за изчистване - 12 шева ми направиха. Малко беше дискомфортно да играя в САЩ, за първи път минах през допинг контрол непосредствено преди мача. Така че имаше и дискомфорти, все пак и брат ми се би на галата", обясни най-тежкият ни боксьор при професионалистите.

"Нямаше как да имам различна тактика след аркадата - или трябваше да се втурна да го утрепя, или да се предавам. Евала на кътмена (Тони Фернандес, бел. ред.), че се справи с аркадата и успя да я затвори. След такова злощастно развитие, не ми оставаше друго, освен да се хвърлям да го размазвам", завърши Кубрат Пулев.