Двукратната олимпийска шампионка по бокс Класира Шийлдс е поредната, която разкритикува Кубрат Пулев заради това, че целуна репортерката Дженифър Равало в края на интервю след мача му с Богдан Дину в Калифорния.

"Феновете на бокса, които твърдят, че на нея й е харесало, че искала повече, че го правела за пари и така нататък, трябва да се засрамят от себе си, коментира американката пред Би Би Си. - Не казвам, че Пулев трябва да влезе в затвора за 20 години или че въобще трябва да влиза. Той трябва да се извини и да поеме отговорност за действията си. Дори ако отговорност означава да й плати. Въпросът е да покаже, че е осъзнал какво е сторил."

24-годишната Шийлдс е олимпийска шампионка от Рио де Жанейро и Лондон. Тя вече е в професионалния бокс и е непобедена досега в средните категории.

Би Би Си се спира на снимката и видеото, които в петък и събота се появиха във фейсбук - в официалния профил на Тервел Пулев и в Pulev Sport. Часове по-късно снимката, на която Джени Суши седи в компанията на Тервел и мъж със замазано лице, беше премахната. На видеото пък личи как Равало танцува в скута на мъж от обкръжението на Кобрата.

Британската обществена медия цитира братя Пулеви, които разказват, че журналистката от никому неизвестен досега сайт от Лас Вегас останала на партито след мача до ранни зори.

Междувременно стана ясно, че Богдан Дину е обжалвал пред Спортната комисия на Калифорния съдийското решение на мача по-миналата неделя. Румънският полицай иска отнемане на победата на Кобрата заради ударите, които понесе в задната част на главата си.

Това стана малко преди да бъде нокаутиран, а двубоят беше прекъснат и на Кубрат бе присъдена наказателна точка, но съдиите обсъждаха дисквалифицирането му. Не се стигна до такова - решението беше, че Пулев е ударил Дину по непозволен начин неволно.

Спортната комисия на Калифорния е същата, която замрази боксовия лиценз на Пулев на територията на щата и ще се произнесе окончателно на 14 май.