"Защо ми задавате въпроси за Пламен Георгиев?! Защо не ми задавате въпроси за Лозан Панов?! Защо са тези двойни стандарти?"

Така заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се опита да парира въпросите за шефа на антикорупционната комисия Георгиев, назначен на поста от ГЕРБ. Както и Цветанов, шефът на КПКОНПИ попадна в аферата "Апартаментгейт".

Цветанов бе принуден да подаде оставка като депутат и председател на парламентарната група на партията, но остана вторият човек в нея, а Георгиев излезе вчера в отпуск - след искане на премиера Бойко Борисов, няколко дни след скандала и с неговото жилище.

Председателят на ВКС също попадна в скандала. Оказа се, съпругата му е закупила две години преди да се оженят жилище от "Артекс". От същата фирма апартаменти "на безценица" са си напазарували самият Цветанов, бившият вече министър на правосъдието Цецка Цачева и др. Вчера Панов коментира, че нито имотите са на негово име, нито има намерение да остава и без работа.

Зам.-председателят на ГЕРБ попита и на какво основание БСП ще внася подписка за отстраняването на Пламен Георгиев при положение, че водачът на листата на социалистите за евровота Елена Йончева сама е с повдигнато обвинение.

На въпрос "Ще накажат ли избирателите ГЕРБ?", Цветанов се впусна в дълъг монолог за успехите на партията, евроатлантическата й ориентация и пр. "Ние ще направим една много силна информационна кампания. Показали сме и сме доказали през всичките тези години какво можем да направим", даде заявка.

"Всичките тези сценаристи, които чертаят сега тези планове, начертаха и "Костинброд". Аз говоря за тези, които започнаха първоначалните изпълнения...", каза в заключение без да посочи кои са сценаристите.

И до днес Цветанов не е обяснил как е постигнал цена от малко над 600 евро на квадрат за луксозния си апартамент със собствен асансьор в престижния квартал "Изток".

Иначе днес той, заедно с председателя на СДС Румен Христов внесоха документите в Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация на изборите за Европейски парламент на 26 май.