ЦСКА-София показа два проекта на новия си стадион, който иска да изгради на мястото на стадион "Българска армия" в Борисовата градина. В официално публикуваното съобщение на клубния сайт се казва още, че през идната седмица ще се разгледа и трети проект.

Първите два са представени на собствениците Гриша Ганчев и Юлиян Инджов от фирми, имената на които ще видите по-долу. Както може да се прочете, ЦСКА-София очаква "съгласуване и сериозна съвместна работа с държавата и Столична община".

За тази седмица бе предвидено и представяне на плановете, но то явно ще се случи по-нататък.

Вижте какво дословно гласи съобщението на CSKA.bg и съответните илюстрации:

"Армейци,

основните акционери в клуба Гриша Ганчев и Юлиан Инджов започнаха разглеждането на проектите за нов модерен стадион. В четвъртък две фирми презентираха пред тях своите концепции за бъдещето съоръжение на ЦСКА. Това са фирма "Вамос" с архитект Георги Савов (снимки 1 и 2) и фирма "Design Initiatives" с ръководител на екипа архитект Владо Вълков (снимки 3 и 4). Те запознаха собствениците на клуба с архитектурните планове и строителните решения. В момента мащабният проект е на ниво "предпроектно проучване". Предстоят нелеки процедури в бъдеще освен по избора и одобрението на офертите, така и най-вече по съгласуване и сериозна съвместни работа с държавата и Столична община.

С разрешението на авторите и по желание на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов, предоставяме постъпилите на този етап предложения на вниманието на многобройните червени привърженици. Идната седмица предстои разглеждането на още един проект от трета фирма."