ЦСКА-София и "Левски" играят днес от 17:15 часа на стадион "Васил Левски" мач от първата шестица на първенството.

Двубоят е по-важен за "червените", които водят битка за "титлата" с "Лудогорец", докато "сините" могат да стигнат най-много до второто място, а то не е голяма цел.

ЦСКА-София е символичен домакин. Любослав Пенев не може да използва единствено халфа Жанио Бикел, който получи червен картон в мача за Купата срещу "Ботев" (Пловдив). Под въпрос заради контузия е Тиаго Родригес.

Тимът на Пенев се намира във важен период от сезона, тъй като декларира, че се бори за трофеите и на двата фронта. Първият полуфинал с "канарчетата" мина, идната сряда е реваншът на "Българска армия" и ЦСКА-София има да догонва - загуби с 2:3 под тепетата.

При "Левски" проблемите са малко повече. Наказан е Иван Горанов (беше изгонен срещу "Лудогорец"), а травми вадят от сблъсъка неколцина футболисти, но те не са основни.

Отборът изостава на девет точки от "орлите". Никой не вярва, че е способен да навакса - нито в клуба, нито привържениците. Вниманието вече е насочено към паузата, когато ще започнат структурни промени и ще се привлекат нови футболисти.

Въпреки това "Левски" ще излезе мотивиран в двубоя и едва ли ще пропусне възможността да огорчи съперника си - ако такава се отдаде. "Сините" спечелиха с по 1:0 (с автоголове) мачовете с ЦСКА-София през сезона.

В друг мач от първата шестица днес "Лудогорец" приема "Ботев" (Пловдив) от 20 часа.