30 години лишаване от свобода на първа инстанция получи Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова в Русе, предаде кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.

Присъдата е на Русенския окръжен съд. Делото започна и завърши днес - в рамките на осем часа.

След произнасянето на присъдата Иван Дойнов, служебният защитник на 21-годишния младеж, заяви, че най-вероятно ще я обжалва. Дойнов поиска 15 г. затвор с няколко аргумента: Красимиров е направил самопризнания, съдействал е на разследването, има чисто досие и лека умствена изостаналост.

От прокуратурата са доволни от наказанието, тъй като то е максималното, което Северин може да получи, след като той се призна за виновен и по трите обвинения (изнасилване, блудство и умишлено убийство) и поиска съкратено производство. Той избегна доживотен затвор без право на замяна.

Съдът уважи и исковете на роднините за причинените морални щети и страдания на обща стойност 450 хиляди лева - по 150 000 за тримата най-близки роднини на убитата.

"Съжалявам много и се извинявам на родителите на г-жа Виктория. Искам на върна времето назад", заяви в съдебната зала осъденият.

21-годишният Северин Красимиров беше обвинен за убийството на журналистката Виктория Маринова през октомври миналата година в Русе. Той отговаряше по три обвинения - блудство, изнасилване и умишлено убийство по особено жесток и мъчителен начин. Процесът е по съкратената процедура.