Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира от Мастърс 1000 в Мадрид. Първата ни ракета отстъпи с 6:7(8), 6:7(4) пред американеца Тайлър Фриц. 57-ият в света янки ще спори с Новак Джокович във втората фаза.

Димитров нямаше точки за защитаване в испанската столица - той бе елиминиран на старта и през 2018-а.

Още началото на мача бе трудно за българина, който в първите си два сервис гейма трябваше да спасява точки за пробив. В петия гейм той започна да играе все по-уверено, а в шестия проби след обрат от 0:30. Моментално обаче последва рибрейк, в който развоят бе същият. Малко след това отново се стигна до равенство.

Така сетът отиде в тайбрек, който премина с няколко обрата. Димитров имаше аванс от 3:0 и 5:3, а също така точка за спечелването му при 7:6 и сервиз на Фриц. 21-годишният американец се справи и стигна до успех малко по-късно с 10:8.

Серията на Фриц продължи във втората част със спечелен гейм на своя начален удар и брейк. Той поведе с 3:0 и 4:1. Дойде ред обаче на Григор да направи серия, в която той върна пробива и беше стабилен на сервиса си.

4:4 и две бързи размени, така и вторият сет трябваше да се реши с тайбрек. В него американецът, който тръгна от квалификациите, поведе с минипробив още в началото и не изпусна преднината си - 7:4 и 2:0.