Споразумението между Григор Димитров и чешкия треньор Радек Щепанек засега е само до "Ролан Гарос", обяви бившият тенисист в интервю за тв канала Nova в страната си.

Щепанек зае мятото на Дани Валверду, с когото първата ни ракета реши да се раздели след ранното си отпадане на турнира в Мадрид. Той вече тренира Гришо за напреварата в Рим - последната преди Откритото първенство на Франция (26 май - 9 юни).

"Вече направих първа тренировка с Григор Димитров, заяви Щепанек, който беше специалист най-вече на двойки. - Разбрахме се да останем заедно до края на "Ролан Гарос". На този етап не планираме нищо повече, но в Париж ще седнем и ще говорим за бъдещето. Сега най-важното е да се опознаем възможно най-бързо, да свикнем един с друг на корта и извън него."

Радек Щепанек и Андре Агаси, който явно още е консултант на Димитров, бяха в щаба на световния №1 Новак Джокович от есента на 2017-а до пролетта на 2018 г. Работата им със сърбина не може да се счита за успешна. Той започна да връща позициите си след напускането им.

Днес Григор Димитров игра на двойки с Борна Чорич на Мастърса във Вечния град. Двамата отпаднаха с 5:7, 2:6 от Остин Крайчек (САЩ) и Артьом Ситак (Нова Зеландия).

На единично българинът играе във вторник срещу германеца Ян-Ленард Щруф. Мачът им ще започне не преди 15 часа.