"В Костинброд помните ли какво направи БСП - изведнъж експлозия, автобуси с двойно дъно. Сега нямат друг шанс. ГЕРБ загуби 6% от "Костинброд" и после се оказа, че няма фалшиви бюлетини. Сега очакваме и четвъртък-петък се готвим за реакция."

Това заяви в ефира на бТВ тази сутрин премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той гостува в сутрешния блок заедно с водача на листата за евровота на партията Мария Габриел.

"Виждате, че се опитват със злоба и жлъч, но не успяват, каза още Борисов за кампанията на БСП.  Никога не сме си позволявали да казваме "БСП ги заличаваме". А сме ги били. Смазвали сме ги от бой."

Направеното от ГЕРБ няма алтернатива, подчерта премиерът.

На въпрос дали се бори да си "върне партията" от Цветанов, Борисов отсече, че той я е създал.

"Въпросът е как партията не без Цветанов, а как без Борисов да продължи да е същата партия. Това е моята партия. И след като си изкарам мандата, ще се върна към партията. Аз няма да съм вечен, ще стана на 60 години. Трябва да се подготви истинско ядро от интелегентни, можещи, знаещи."

Цветанов е сред знаещите, с много опит, направил е много за партията, но се е дръпнал настрани.

"Това е като един футболен тим  днес си звезда, утре си резерва", заяви премиерът в любимия си стил със спортни метафори.

Които трябвало, са подали оставка заради "Апартаментгейт", подчерта Борисов. Но най-важна била "превенцията" – повече никой няма да посмее.