"От сърцето на Европа ние работим за България. Всеки ден. За сигурна и стабилна държава. За да има повече възможности за всеки. За да се гордеем не само с миналото, но и с настоящето."

"Ние сме ГЕРБ!

И вече 10 години сме силният глас на България в Европа. Гласувайте за кандидатите на ГЕРБ и СДС с № 12 в бюлетината."

По традиция ГЕРБ пусна официалния си предизборен клип за евровота на 26 май в последната седмица преди гласуването.

Клипът проследява кандидатите на управляващата партия в обичайната им работна обстановка в Европейския парламент, показва моменти от българското председателство на ЕС, редувани с гледки от различни инфраструктурни проекти, реализирани при управлението на ГЕРБ, и завършва с кадри от последната среща в София на партийния актив с кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия Манфред Вебер.

Посланията са няколко, но този път освен традиционните за ГЕРБ, наблягащи на сигурността и стабилността на държавата, както и на свършената досега работа, се появява и новото:

„За да се гордеем не само с миналото, но и с настоящето“.

Освен, че по този начин подчертава едновременно 10-годишното си минало на политическата сцена, но и дава заявка за бъдещето, посланието на партията може да се тълкува и като елегантен контрапункт на популистките заигравки с миналото, на които залагат евроскептичните партии.

Клипът се завърта по трите национални телевизии с по едно излъчване сутрин и едно вечер в последните 3-4 дни преди вота.

За разлика от други партии, ГЕРБ никога не е харчила огромни средства за тв реклама по изборите, а при излъчването на клипа винаги се е водила от принципа да не досажда на зрителите с прекалено много повторения.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ