Националният отбор по волейбол за жени загуби и третия си мач от Лигата на нациите - 0:3 (20:25, 16:25, 21:25) срещу фаворита в целия турнир, САЩ. Така приключи тридневната надпревара в залата в Русе.

Това бе първият кръг, както и дебют за селекцията на Иван Петков. През следващата седмица на българския тим му предстои втори турнир в Холандия, където освен "лалетата" съперници ще бъдат Полша и Бразилия.

По-голямата класа на американския отбор пролича още от началото на срещата и в първите два гейма американките не бяха затруднени. Единственият сравнително равностоен гейм бе третият, но в него българският тим не си повярва достатъчно, че може да вземе нещо от съперника.

За България с най-много точки завърши Мирослава Паскова - 12. Силвана Чаушева добави още 7. За американките, за които това е трета поредна победа, Сара Уилуайт завърши с 16, а Дана Ретке записа 12.

Женският отбор на САЩ е воден от Карч Кирали - може би най-добрият щатски волейболист в историята. И един от най-големите въобще - олимпийски и световен шампион като състезател.