„Имало едно време в… Холивуд” на Куентин Тарантино спечели в Кан първата си награда. Мрачната комедия участието на Брад Пит, Леонардо ди Каприо, Марго Роби, Ал Пачино… имаше световната премиера в Кан във вторник, където бе добре приета от публиката и критиците. Първата награда за филма е актьорска, но тя не е за нито една от гореизброените звезди, а за една четирикрака актриса, съобщава „Холивуд рипортър”.

Бранди играе питбула – домашен любимец на героя на Брад Пит, Клиф Бут – животно със значително екранно присъствие във филм и решаваща роля в поне една сцена. То (или тя) спечели наградата „Palm Dog“ (палма за куче) за най-добро представяне на този вид животно във филм.

Бранди успя да пристигне в Южна Франция, но Куентин Тарантино изненада репортерите, когато неочаквано се появи на церемонията по награждаването в петък, за да получи наградата-нашийник заедно с „победителката“.

„Искам да благодаря на журито от дъното на черното си сърце – каза той. – Поне няма да се прибирам с празни ръце.”

Тарантино добави, че осъзнал „каква страхотна актриса е тя” чак по време на монгажа. Така че, каквито и дребни проблеми да са имали по време на снимките, те вече били напълно забравени.

„Palm Dog“ е алтернативна награда за кучета, която филмовите критици присъждат по време на филмовия фестивал в Кан.

 

 

"Площад Славейков"