Българите, които почиват на гръцкия полуостров Халкидики са проявили голям интерес към евровота. И в избирателната секция в град Неа Мудания, най-близката до курортните селца на полуострова след Солун, бюлетините са свършили. С решение на Централната избирателна комисия и по разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева Министерството на външните работи пренасочи допълнителен брой от 100 бюлетини към избирателната секция в Неа Мудания. Това съобщиха от външно министерство.

„Причината е огромният интерес на български граждани да гласуват в изборите за Европейски парламент в тази „ваканционна секция“, разкрита за първи път в курортния район на Халкидики.“, се казва в съобщението.

Българските граждани в Гърция могат да гласуват в изборите за членове за Европейски парламент от Република България в общо 13 избирателни секции, припомнят от външно министерство.

И докато бюлетините пътуваха към сънародниците ни в Гърция, друга голяма част от почиващите се прибираха у дома. Натоварено беше движението по главен път Е-79 и по автомагистрала "Струма", като по-натоварено е движението по второкласен път 19 Симитли - Гоце Делчев.

От МВР и Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че са създали необходимата организация за справяне с по-интензивния трафик до 20.00 часа е въведена забрана за движение на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по натоварените пътища.

Натоварено беше и движението по магистралите "Хемус" и "Тракия" в посока София.