Бившият крал на Белгия Албер Втори ще се подложи на тест за бащинство, както иска Делфин Боел, която твърди, че е негова дъщеря, съобщиха АФП и ДПА.

Делфин Боел, която е на 51 години, се опитва да бъде призната за дъщеря на Албер Втори по съдебен път от 2013 г. Тя твърди, че майка й баронеса Сибил дьо Селис Лоншан е имала продължителна любовна връзка с него преди десетилетия.

През октомври миналата година белгийски съд реши, че 84-годишният Албер Втори трябва да се подложи на тест за бащинство. Бившият крал оспори решението, като случаят беше отнесен до Касационния съд, който ще се произнесе до края на тази година. Междувременно Апелативният съд в Брюксел реши, че Албер Втори трябва да даде ДНК проба и в противен случай ще бъде глобяван по 5000 евро дневно. 

Резултатите от теста ще останат поверителни, докато съдът не се произнесе по обжалването. 

ДНК тест през 2013 г. установи, че Жак Боел не е биологичният баща на Делфин. Съд на по-долна инстанция обаче се произнесе миналата година, че делото за бащинство няма правно основание, защото има други критерии за семейни връзки освен биологичните, припомня БТА.