Точно два дни и сумарно по-малко от час изтрая ентусиазмът на депутата Делян Пеевски за ходене на работа в Народното събрание. Въпреки че в четвъртък той се сбогува с парламентарните журналисти с обещанието скоро да се видят пак, днес НС се лиши от присъствието му. Плъзна обаче слух, че бизнесменът може да се визуализира по-късно днес в Казанлъшко.

В момента в града се провежда ежегодният Празник на розата, като тази вечер е кулминацията - коронясването на Царица Роза 2019. Тази информация е непотвърдена и ако Пеевски има изяви в региона, евентуално ще се разбере по-късно през деня. Както е известно, за движението на Пеевски в пространството научаваме постфактум, което навярно се дължи на засилената охрана, в това число от НСО, под която е поставен.

Иначе жителите на казанлъшкото село Крън са сред малкото виждали депутата и медиен магнат на живо - по време на знаков предизборен митинг в далечната 2013 г. - знаков, защото тогава той произнесе пред събралото се множество въпроса: "Страхува ли ви ГЕРБ?".

Иначе Пеевски се появи тази сряда в парламента, за първи път от две години, за да обяви, че отново се отказва от спечеленото евродепутатско място. Влезе демонстративно в пленарна зала, за да се регистрира за заседанието, а после си тръгна. Но не и преди да се "скара" на журналистите, които го питаха "какво ви води насам".

Ден втори бе в четвъртък. Когато Пеевски обяви нова инициатива на ДПС - за намаляване на ДДС са хляба, лекарствата и книгите. След което пак се регистрира и пак си тръгна.