"Левски" започна подготовка за новия сезон с едва 12 футболисти на първата тренировка на "Герена". Толкова и заминаха на лагер в Добринище, който е от днес до 16 юни.

Старши треньорът Петър Хубчев даде допълнителна почивка на националите Николай Михайлов, Иван Горанов и Станислав Иванов, на младежките национали Илия Юруков и Ивайло Найденов, както и на повиканите в тима на България до 19 г. Мартин Д. Петков, Мартин П. Петков и Ивайло Иванов. 

Паулиньо също е получил разрешение от клуба да се присъедини на 16 юни заради "семейни проблеми", както съобщава сайтът на "сините". Същото важи и за нападателя Станислав Костов, който очаква дете съвсем скоро.

"Имаме няколко футболисти, с които разговаряме, заяви Хубчев пред журналисти. - Някои дори играха вчера, на други първенствата им вървят. От десетина дни по цял ден се занимаваме със селекцията, гледаме футболисти по цял ден. Искаме да знаем, че ако бъркаме, грешката е в нас. Разговаряме с хора, които са мотивирани да дойдат в "Левски". Възможно е да има нови още в Добринище. Един човек може да дойде на проби. Очакваме нападатели - офанзивни футболисти."

"Искаме ние да видим играчи от школата и да преценим кого можем да използваме. Желанието ми е да разполагам с група от 22-ма състезатели плюс няколко от академията. Търсят се точните хора, но всичко иска време. Рискът е голям, защото мачовете идват. На базата на бюджета ни се опитваме да сглобим отбор. Искаме да имаме пет или шест водещи футболисти и около тях да интегрираме млади момчета, независимо дали са българи или чужденци", добави бившият национален селекционер.

"От една страна е хубаво, че сега сме по-малка група за първия лагер, защото ще можем освен тренировките и да проведем индивидуални разговори с тези момчета, които са тук. Трябва да изградим отбор, а не да коментираме отделни отделни единици. Отдавна мина времето, в което отделни играчи решаваха нещата в "Левски" и ЦСКА. Ще се опитам да направя отбор. Поведението и отношението към работния процес ще подскаже на мен и на моите хора дали трябва да освободим тоя или оня. На този етап не планираме такова нещо", каза още бившият защитник.

Хубчев развесели присъстващите в залата с думите, че "Левски" трябва да се подобри в отбрана. Предвид славата която му се носи, че е привърженик на дефанзивния футбол. Сред хората, на които е казано, че повече няма да се разчита на тях е Валери Божинов. Договорът му изтече и нямам да бъде подновен.

Треньорът увери, че зад това решение стоят изцяло футболни причини, а не нещо, свързано с характера и поведението на ветерана извън терена. За всеки един играч, не само Божинов, се съди по футболните качества, рече един от Четвъртите в света. 

Групата на “Левски” за подготвителния лагер в Добринище:

Николай Кръстев, Петър Иванов, Деян Иванов, Живко Миланов, Холмар Ейолофсон, Давиде Мариани, Хали Тиам, Мартин Райнов, Станислав Костов, Атанас Кабов и Илия Димитров