Хеликоптер се разби върху покрив на сграда в сърцето на Манхатън, Ню Йорк в САЩ и се запали. За инцидента съобщи CNBC, позовавайки се на местните власти в мегаполиса. Засега се потвърждава да 1 загинал човек.

Катастрофата се е случила върху 54-етажна сграда на Седмо Авеню - от северната страна на емблематичния "Таймс Скуеър". В небостъргача се помещава централата на американската компания  AXA Financial, както и офиси на BNP Pariba Bank, Citibank, международната адвокатска кантора Willkie Farr & Gallagher. Времето в града е дъждовно и мъгливо.

На място веднага са пристигнали пожарникарски коли и полиция, губернаторът Андрю Куомо също е на мястото на инцидента, добавя CNBC. По думите му по последни данни става дума за опит за аварийно кацане - върху покрива на сградата "по една или друга причина"

“Хората в сградата казват, че тя се е разтресла. Било е твърдо кацане", добави губернаторът.

Все още не се знае колко са били хората на борда на хеликоптера. Куомо обаче заяви, че никой от обитателите на сградата не е пострадал.

"Видях хора, тичащи навън", казва очевидката Лаура Ескивал, която работи в заведение за хранене на отсрещната страна на улицата, цитирана от американската медия - "Евакуираха хората от сградата".

Президентът Доналд Тръмп е уведомен за инцидента и следи ситуацията, според говорител на Белия дом, цитиран от CNBC.

Авиационните власти проверяват случая и се очаква да излязат с изявление. 

Очаквайте подробности.