Само за ден планинските спасители са оказали помощ при два инцидента с туристи на Витоша, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към БЧК. И двата инцидента са станали в петък. 

При първият мъж е получил травма на глезена в района на Боянския водопад. Другият инцидент е в района на Златните мостове, където момиче е паднала от морена и е получила травма на гърба, разказва „Фокус“.

Планинските спасители апелират туристите много внимателно да подхождат към маршрутите в планината и да бъдат подготвени - да проучат местата, които ще посетят, за да не се загубят. Оттам препоръчват на желаещите да се разхождат в планините да свалят телефонното приложение на Планинската спасителна служба, за да може чрез него до спасителите да бъдат изпратени координатите на туристите и по най-бързия начин да им бъде оказана помощ.

От службата предупреждават, че Боянският водопад е много посещавана локация, но пътеката е стръмна и на места има много коренища и там често има сигнали за хора с травми на краката.