Моторист е загинал в катастрофа, в която е участвал кметът на Костинброд Трайко Младенов, съобщава БНТ. Колата, която Младенов е шофирал, се е сблъскала с мотор, управляван от 34-годишен мъж. По неофициална информация мотористът е бил без книжка.

Образувано е досъдебно производство, като прокуратурата все още преценява дали да повдигне обвинение на Младенов.

Катастрофата е станала на нерегулирано кръстовище на входа на Костинброд. Пристигналите на място полицаи са взели проби за наркотици и алкохол от шофьора на автомобила. Те са отрицателни.

Според очевидци Младенов и загиналият моторист са шофирали успоредно в лентата в посока София. Кметът разказа, че в момента на катастрофата е шофирал в рамките на ограничението в участъка - 50 километра в час.

"Реално щом не съм успял изобщо да засека разстояние и фактът, че идва, това означава, че скоростта е била голяма. - А Вие изобщо не го видяхте? - Ами 1, 2, 3 и стана инцидентът", заяви Младенов пред БНТ.

Той не си спомня дали е бил засечен от моториста.

"Фактът е, че ударът беше в лявата част на автомобила и то беше изключително силен - автомобилът над 20 метра се влачи по пътния участък", казва още кметът.

След удара мотористът загинал на място. 

Според местните кръстовището е изключително опасно, шофьори го ползват за гонки. Кметът Младенов твърди, че има проект за изграждане на кръгово кръстовище на мястото на трагичния инцидент, който обаче не e стартирал.