Тялото на вероятен беглец изпадна от височина от неколкостотин метра от пътнически самолет при захода на машината за кацане на лондонското летище "Хийтроу" и падна в двора на дома на мъж, като за малко не го удари, докато той правеше слънчеви бани там, предаде Ройтерс, съобщава БТА.

Според полицията вкочененото от студа тяло е паднало в частен имот в лондонското предградие Клапъм от гнездото на колесника на самолет на авиокомпания "Кения еъруейз", когато пилотът спуснал колесника за предстоящото кацане. 

Полицията съобщи, че била повикана на мястото на инцидента в неделя, след като било открито тяло, което още не е идентифицирано. След кацането на самолета на "Хийтроу" - на около 15 км от дома в Клапъм, в гнездото на колесника били намерени чанта, малко храна и вода, с които починалият очевидно се бил запасил за дългия път. 

От "Кения еъруейз" казаха, че 7000-километровият полет от Найроби до Лондон трае близо 9 часа. Както заявиха разследващите инцидента, незаконният пътник е трябвало да понесе температури между минус 50 и минус 60 градуса и липса на кислород в мястото, където се е скрил преди полета, и вероятно е бил мъртъв още преди отварянето на колесника и преди да падне на земята.