Рафаел Надал победи Ник Кириос в най-интересния мач от втория кръг на "Уимбълдън" - 6:3, 3:6, 7:6(5), 7:6(3). Това е победа №50 за испанеца на тревата в Откритото първенство на Великобритания.

Двубоят бе очакван с интерес и заради репликите, които двамата размениха задочно напоследък. Австралиецът заяви, че Надал не умее да губи и става много "кисел", когато това се случва. Рафа пък счита Ник за тенисист, който понякога не уважава съперника и феновете си.

Снощи обаче битка имаше само на корта и тя беше доста интересна. Все пак Надал успя да наложи по-високата си класа и в третия кръг ще срещне Жо-Вилфред Цонга - отново силен съперник.

Роджър Федерер също е в тази фаза след успех над британеца Джей Кларк - 6:1, 7:6(3), 6:2. Предстои среща с французина Люка Пуй.

Серина Уилямс трябваше да прави обрат срещу словенската квалификантка Кая Юван - 2:6, 6:2, 6:4. При дамите ще има нова шампионка - Ангелик Кербер (Германия) отстъпи пред Лоран Дейвис (САЩ) с 6:2, 2:6, 1:6.

Анди Мъри се завърна победно в любимия си турнир, макар и на двойки. Шотландецът и Пиер-Юг Ербер надвиха с 4:6, 6:1, 6:4 Мариус Копил и Юго Умбер.

Мъри ще играе само на двойки, тъй като още не се чувства готов за индивидуално, след като му беше поставена изкуствена тазобедрена става в началото на годината. Той ще пробва и на смесени двойки, а партньорка му е Серина Уилямс.