"Моето председателство на групата не е важно. Тук е важното, че те подменят една цяла коалиционна структура."

Това заяви днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Днес партньорите му в "малката коалиция" го отстраниха от поста председател на парламентарната група на "Обединените патриоти".

"Това е вече бламиране и може да се каже някакъв вид атака и на управленската коалиция", каза още той.

И заяви, че държи да си завърши мандата, тъй като е подписана управленска програма, която трябва да се изпълни, за да се направи оценка на управлението.

"Така че, продължавам да смятам, че управленската програма и коалирането ни с ГЕРБ важи. Ако за Симеонов и Каракачанов то не важи, нека да го кажат."

По-рано днес Сидеров не беше в парламента и казусът коментира заместникът му Десислав Чуколов.

„Това, което е прието на заседание на парламентарната група, денонсира споразумението между „Атака“, НФСБ и ВМРО. Това вчера, което те са гласували, нарушава коалиционното споразумение, което стои над това какъв е правилникът на групата“, каза Чукулов.

Според него с решението си представителите на НФСБ и ВМРО бламирали и споразумението между ГЕРБ и "Обединени патриоти", на което се крепи управлението на страната. 

„Който го прави, нека той отговаря за действията си“, заяви още атакистът.

Тепърва "Атака" ще решава как да реагира на събитията и дали представителите ѝ ще напуснат парламентарната група "Обединени патриоти", стана ясно още от думите на заместника на Сидеров в партията. После преповтори често споделяната от самия Сидеров теза, че коалицията съществува благодарение на него.

„Има моменти в политиката - малко да се дръпнеш назад, да потиснеш егото си. Какво става, какво се получи в крайна сметка? Моторът на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров е отстранен“, обясни Чуколов.