Патриотите трябва да си спомнят девиза на управлението - "България над всичко". Това заяви лидерката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в ефира на БНР.

"България трябва да е над дребните спорове, над изкушенията за печелене на евтини политически дивиденти. Вярвам, че те ще се справят със споровете помежду си и ще препотвърдим коалиционното споразумение", разясни тя.

"Атака" на Волен Сидеров бе изключена от малката коалиция "Обединени патриоти" от партньорите си - НФСБ и ВМРО. 

Дариткова подчерта, че ГЕРБ търсят кандидати за местния вот, които не само следват политиката на ГЕРБ, но и са одобрявани от гражданите. Не стана ясно защо двете биха могли да си противоречат.

Депутатката коментира и сделката за нова изтребители, над чието ратифициране вето наложи държавният глава Румен Радев. То бе преодоляно от управляващите с помощ от ДПС, но е възможно президентът да наложи вето и на приетите след това промени в бюджета, с които се изплаща скъпата покупка.

Според Дариткова това би било проява на "лош политически вкус".

"Вероятно така ще бъде до края на това управление. Ние търсим наистина подкрепа, отново повтарям, от национално отговорните сили в парламента за потвърждаване на посоката, в която България е поела преди още 15 години назад.“