Собственикът на "Локомотив" (Пловдив) Христо Крушарски гостува в Актуално студио "Дерби" и направи интересни изказвания по някои от последните теми на деня в българския футбол. Типично в свой стил.

„Аз на министър-председателя не мога да давам акъл кого да кани на среща. След като се смятат тези трите клуба за най-..., така бизнесменът отговори с недомлъвка на въпрос защо според него босовете на "Лудогорец", ЦСКА-София и "Левски" са били при Бойко Борисов, а "Локомотив" и други клубове - не. -

Аз не мисля, че те са най-... Мен ме амбицира да им покажа как се играе. Ние играем по правилата. Щом ги е поканил, значи има нещо предвид. Не съм Ванга да гадая за какво ги е поканил.

Ние колкото и да се събираме, никога няма да постигнем онова, което искаме. Един българин е хайдутин, двама българи са чета, трима българи са чета с предател. Това е. В Пловдив например най-важното е да биеш градския съперник, а после може и да изпаднеш, но тогава си най-великият”, добави Крушарски.

Той заяви, че не вярва Георги Илиев да е бил виновен за предполагаемо "полягане" на ЦСКА-София в края на миналото първенство. Преди последния кръг ветеранът и негови съотборници бяха освободени от "Черно море", тъй като не издържали полиграф. Последното така и остана неофициално.

А Илиев се завърна на "Лаута", като вчера дори вкара гол във вратата на "Ботев" (Враца). Локо приюти още един от отстранените от Варна - Петър Витанов.

„Не вярвам на нищо за Георги Илиев, докато не се убедя сам. Не вярвам, че един футболист на тези години ще се подложи на такова унижение. Всички знаем как ги играем игрите. Бил съм винаги близо до футбола и знаех как се решават нещата - с разбиране. Ако сме единни, ние президентите, няма да има такива проблеми, рече Крушарски. -

Ето във Враца казват, че съм си купил мача. Е, как да стане?! Аз, ако имам пари, няма да ги дам за такива неща.

Вие виждали ли сте "черно тото"?! Какво е това животно? Как така се говори, без да го докажеш? За мен Георги Илиев е чист, но някой използва момента да ги натопи или да ги излъже. Не съм говорил с него на тази тема. Говорихме само за условията и въпросът беше изчерпан. Не ми се вярва да е правил такива простотии.”

Не подмина и съдийската тема:

„Каква школа имаме за съдии ние? Абе, той Наско Узунов (бел. ред. директор на "Лаута") да не ти е в къщата. Наско го познавам от 20 години, още когато Батето управляваше футбола. Съдиите - дайте да не ги упрекваме - толкова могат някои. Съдията прави 2-3 грешки, колко минути са това - 10 минути. А останалите 80 минути по време на мача къде са футболистите?!

В България ние трябва да си оправим къщата, после да гледаме кусура на другия. Аз нямам нито един телефон на съдия, не ми се обаждат и аз не им се обаждам.”

Крушарски отново заяви, че проект за реконструкция на стадион "Локомотив" отдавна е готов, но може да бъде стартиран едва когато арената се отдаде на концесия на клуба. А той не очаква това да стане скоро. Очаквал подкрепа от държавата.