Директно с Атанас Чобанов от "Биволъ" се говори... 

Правителството трябва да си замине с всички... С всички!

Това са част от разговорите на търговския директор на "ТАД груп" Георги Янков - както се твърди от прокуратурата, удостоверени от камера на терасата на дружеството, която явно записва и звук. Конкретният разговор е към 19:40 ч. на 15 юли - 9 часа след изтичането на данните от НАП.

От прокуратурата специално посочват, че разпространяват данните - които практически представляват веществени доказателствени средства (ВДС) от СРС, с позволение на наблюдаващия прокурор. Това става, след като вчера акцентът беше върху "шегаджийската " част на историята - за хакването на пръскачките пред парламента.

Така ако СРС са достоверни, излиза най-напред, че е невярна тезата, че 20-годишният хакер Кристиян Бойков е действал на своя глава без знанието на поне единия шеф от компанията (той и Янков са на свобода под гаранции, наложени им от прокуратурата, б.р.).

Бойков и Янков си говорят.

Макар да не става ясно дали ще изведат криминално деяние от разговорите, че "правителството трябва да си замине", или се коментира само имиджов проблем, вчера от прокуратурата наистина обявиха, че обвинението в тероризъм ще се базира на опити за дестабилизиране на държавата и съществуващата политическа система.

Прокуратурата публикува и данни, че именно Кристиян Бойков разпраща 3 имейла - до бТВ, Нова тв и "Капитал". Иначе, както вече от разследването обявиха, Кристиян е създал папка MINFIN BREACH, както и файл search.bivol.txt. Той търсил по ЕГН Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски - установява се още от камера над работното му място.

От желание да покаже работата си обаче, прокуратурата публикува в прессъобщението си днес ЕГН на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Сотир Цацаров и на депутата Делян Пеевски. Понеже ние истински уважаваме законността, както и правата на всяко лице, няма да ви казваме кой кой е...

После личните данни бяха изтрити от сайта на прокуратурата, но така или иначе те вече са разпратени до десетки медии.

По-късно Кристиян променил датирането на всички файлове със знаковото 10 ноември 1989 г., продължават разследващите.

Също така в телефона на Кристиян имало открит криптиран чат с наименование "Бивол". Вчера в интервю Асен Йорданов - собственикът на Биволъ, заяви, че не познава никого от "ТАД груп".

Разследващите публикуват още файл с име "домашно", създаден от Криссс на 11 юли - 4 дни преди разпространяването на базата данни на НАП в медиите.

На него ясно се виждат и бази данни от структурата на приходната агенция, които все още не са изпратени на журналистите (при оповестяването на данните анонимният хакер твърдеше, че разполага с още много източена информация, б.р.). По-конкретно - от 106 бази данни на НАП бяха разпространени 57, а после последва задържането на Кристиян. Това също се удостоверява от друг файл с име homework.

Хакнати клиенти за проба

"Подай ги на Начев да им звъни.

Аз вчера му дадох списък с доста клиенти за условни договори, които знаем на 100 % , че са хакнати."

Това вече са реплики на изпълнителния директор Иван Тодоров и са по второто направление от обвиненията на прокуратурата, а именно: че фирмата е правила опити за нерегламентиран достъп до 49
търговски дружества и че - по думите на свидетел - "част от политиката на фирмата за набиране на клиенти е било тестването на сайтове на различни дружества без тяхно знание и впоследствие да ги набират като клиенти."

Също пред лице Ivan Todorov Кристиян се хвали: 

"Днеска ударих една от мрежите на... (еди кой си) съд."

За да се намират чатовете от Telegram на компютъра на Бойков, той трябва целенасочено да ги е изкарал от програмата и да ги оставил некриптирани.

А също така на личния си телефон младежът носел данни на лица, заемащи висши държавни и публични длъжности - народни представители, съдии, прокурори, следователи, областни управители, кметове. Той ги качил на определен сайт с име на файла - точно като от скандала с изпуснатата от Инспектората информация за съдия Мирослава Тодорова - NE SE CHISTIIIII

Обаче публикувайки копие от въпросния сайт - на него всъщност се виждат името му и файлът, който хакерът е качил.

Така, ако човек го отвори, вътре се вижда ЕГН.... Което също заличаваме от уважение към институцията на зам.-главен прокурор и кандидат за главен прокурор:

Но общо излизат личните данни на 2099 души – три имена, ЕГН и длъжности. Сред тях освен Гешев са говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, директорът на Националното следствие Борислав Сарафов, новият шеф на Спецпрокуратурата Димитър Франтишек, както и доскорошният шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев.