ЦСКА-София победи "Осиек" след дузпи във втория предварителен кръг на Лига Европа и продължава в третия, където ще срещне украинския "Зоря" (Луганск). 

Майсторович вкара с глава за домакините от Хърватия в 27-ата минута след центриране в наказателното поле на "червените". В предишния мач "червените" измъкнаха минимална победа с 1:0 след красив гол на Евандро. Така резултатът от двете срещи стана 1:1.

 
Последваха продължения и 11-метрови удари, при които българският отбор надделя (4:3). 

От състава на Люпко Петрович отсъстваше Евандро, тъй като страда от вирус.

До средата на първото полувреме сблъсъкът на стадион "Градски врт" напомняше много на първия мач на "Българска армия" - много нарушения и борба за всяка педя земя, предимно в центъра на терена.

Изключение бе атака с изстрел от фал на Бочкай в 3-тата минута, но Черниаускас изби в ъглов удар.

В 24-ата хърватите създадоха красиво голово положение - след центриране в наказателното поле на "червените" Шорша уцели топката с глава след плонж, но стражът на "червените" отново бе на място и улови.  

Пропускът даде импулс в играта на хърватите и те реализираха 3 минути по-късно - Запер центрира отдясно към Майсторович, Нуно Томаш изостана и след удар с глава домакините поведоха с 1:0.

През оставащите минути българският отбор се опита да възстанови равенството, но това така и не му се удаде. В 29-ата Тиаго получи топка на границата на наказателното поле на противника, но атаката бе спряна заради несъществуваща засада.

В 3-минутното продължение на първата част португалецът центрира към Томаш, който реализира. Голът обаче не беше зачетен заради засада.

"Червените" бяха близо до това да отбележат в 51-ата минута - след рикошет Али Соу получи топката до границата на наказателното поле. Той стреля силно по диагонал към вратата, но кълбото профуча покрай десния стълб.

Малко повече от 10 минути по-късно халфът на хърватския тим Марин Пил направи рейд от центъра до наказателното поле, като премина през трима футболисти на ЦСКА-София и стреля по земя. Топката мина опасно близо до вратата на Черниаускас.

След това играта между двата отбора отново загрубя и до края на редовното време нямаше чисти положения.

През първите 15 минути от продължението "Осиек" пропусна две възможности да отбележи.

Първо в 93-ата минута Манце успя да се измъкне от Албентоса и прокара кълбото през краката на Томаш, но последвалият изстрел бе много неточен. 

След корнер в 96-ата топката бе изпратена като подарък за волето на Бочкай, което мина на сантиметри от десния стълб на Черниаускас.

В 105-ата Али Соу пропусна брилянтна възможност да реши мача, след като бе изведен лице в лице с вратаря на гостите Ивушич. Стражът обаче съкрати достатъчно разстоянието между двамата и изстрелът на тарана на "червените" бе право в него. 

В началото на второто продължение ЦСКА-София бе близо да отбележи след скоростна контратака. Силите на Тиаго обаче не издържаха да спечели достатъчно терен, за да излезе срещу Ивушич и той провали усилията на гостите с лош пас към Соу.

Спорен момент имаше в 110-ата минута - Тони Уот навлезе в наказателното поле и след съприкосновение с футболист на домакините падна на тревата. Съдията обаче отказа да уважи претенциите на ЦСКА-София и играта бе подновена с удар от вратата.

Така 30-те минути продължение изтекоха и двата отбора се наредиха да изпълняват дузпи.

При дузпите:

Дмитро Лиопа ("Осиек") - гол, 1:0

Тиаго Родригес (ЦСКА-София) - гол, 1:1

Бочкай ("Осиек") - пропуск, Черниаускас отрази мощния шут

Греъм Кери (ЦСКА-София) - гол, 1:2

Миле Шкорич ("Осиек") - пропуск, защитникът стреля над напречната греда

Жеферсон (ЦСКА-София) - пропуск, Ивушич успя да избие слабия изстрел на бразилеца в гредата

Марин Пил ("Осиек") - гол, 2:2

Николай Бодуров (ЦСКА-София) - гол, 2:3

Марич ("Осиек") - гол, 3:3

Али Соу (ЦСКА-София) - гол, 3:4, "червените" продължават.

Три от четирите наши отбора в Лига Европа продължават. Единствено "Левски" отпада.