И трите ни отбора в третия предварителен кръг на Лига Европа играят първите си мачове тази вечер от 20:30 часа. И трите са в България, което не се случва всеки ден.

На "Лудогорец арена" първенецът ни приема уелския ТНС и не би трябвало да има проблеми да реши всичко още днес. "Орлите" имат всички основания да се надяват, че ще отидат на последната квалификация преди групите, в която ще срещнат "Марибор" или "Розенборг".

Треньорът Стойчо Стоев призна вчера, че ще даде шанс на футболисти, които играят по-рядко, може би с мисъл и за неделния сблъсък с ЦСКА-София от efbet Лига.

"Червените" играят срещу "Зоря" (Луганск) на стадион "Васил Левски", тъй като "Българска армия" вече не отговаря на изискванията за евросблъсъци. До вчера бяха продадени над 10 хиляди билета. Люпко Петрович няма проблеми с контузени и наказани основни футболисти.

Ако ЦСКА-София продължи, ще срещне "Еспаньол" или "Люцерн".

"Локомотив" (Пловдив) е с най-тежката задача - срещу френския "Страсбург". На "Лаута" се очаква почти пълен стадион - отново. В случай, че Локо някак преодолее френския тим, на плейофа за групите ще чака "Айнтрахт" (Франкфурт) или "Вадуц".