Двама руснаци загинаха и още четирима бяха ранени в резултат на взрив на военен полигон в областта Архангелск, предаде ТАСС, цитирайки съобщение на министерството на отбраната на Русия.

"В резултат на произшествието шест представители на министерството на отбраната и служители на предприятието получиха травми в различни степени. Два от специалистите са починали. Всичките пострадали са били спешно закарани в медицинско заведение, където им е оказана необходимата медицинска помощ", съобщават от ведомството.

От прес службата на министерството уточниха, че инцидентът се е случил при изпитание на реактивен двигател с течно гориво и увериха, че "никакви вредни вещества не са отделени в атмосферата и че радиационният фон е в нормата си".

ДеЕксплозията идва след огромен пожар, който избухна в понеделник в склад за военни боеприпаси край Ачинск, Красноярск. Взривът предизвика мощни експлозии, които продължиха повече от 16 часа, при които загина човек, 13 души бяха ранани и принуди повече 16 500 жители на региона да напуснат домовете си, съобщава Асошиейтед прес.

Губернаторът на Архангелска област Игор Орлов потвърди, че по-рано на плавателен съд в Северодвинск е избухнал пожар, при който са пострадали 10 души и има един загинал.