Четвъртък е, посред август, а това означава поредна футболна вечер за българския запалянко. И трите ни отбора играят реванши от третия предварителен кръг на Лига Европа - като гости. 

От 20 часа започва само двубоят "Зоря" (Луганск) - ЦСКА-София. Украинският тим има леко предимство заради 1:1 в първата среща, но резултатът дава добри шансове и на "червените", стига да успеят да отбележат поне един гол.

ЦСКА-София е без капитаните си Николай Бодуров и Рубен Пинто, които са "замразени" от треньора Люпко Петрович и ръководството на клуба. Въпреки това сърбинът твърди, че обстановката в отбора е добра, всички са задружни.

Най-малки изглеждат шансовете на "Локомотив" (Пловдив), който загуби от "Страсбург" с 0:1 на "Лаута". Треньорът Бруно Акрапович не може да разчита на наказания заради червения картон Йосип Томашевич и на Стивън Езе, който не получи виза навреме.

Локо няма какво да губи, а каквото и да стане завръщането в Европа може да се счита за успешно, тъй като отстрани един съперник. Срещата е с начален час 21:30.

След 5:0 в Разград преди седмица "Лудогорец" се чувства на плейофа за груповата фаза, където вече чака словенският "Марибор". Българският шампион само трябва да изиграе реванша днес - начало в 20:30, и да не допусне сензация, с която да влезе в историята на евротурнирите.

Вчера Стойчо Стоев призна, че той и играчите му мислят за "Марибор".