"Локомотив" (Пловдив) отпадна от Лига Европа - в третия предварителен кръг. Носителят на Купата на България отстъпи и днес с 0:1 пред "Страсбург", който в плейофа за групите ще срещне "Айнтрахт" (Франкфурт).

Локо направи добър мач в Пловдив, след като почти цял мач беше с човек по-малко, но днес се видя, че остъпва значително пред тима от френската Лига 1 и това е според очакванията.

Кевин Зохи реализира гола на спокойствието за "Страсбург" още в 8-ата минута. Нататък фаворитът в спора не изпусна инициативата.

"Локомотив" имаше само една чиста възможност - чрез Стивън Езе, който при центриране от свободен удар бе оставен непокрит на далечната греда, но не уцели вратата с глава.

Около защитника се вдигна доста шум преди срещата, тъй като френското посолство в София отказа да му издаде виза. Това все пак се случи днес, Езе пътува в деня на мача и се присъедини към тима часове преди началото. Излезе като титуляр.

Локо направи добра атака в 90-ата минута и дори намери път към вратата, но попадението не беше зачетено заради засада. В останалото време по-интересните ситуации бяха пред Мартин Луков.

Така България остана с един отбор в турнира - "Лудогорец". По-рано днес отпадна и ЦСКА-София.