"Лудогорец" обърна "Черно море" с 2:1 във Варна в най-интересния мач от шестия кръг на efbet Лига. И си върна върха в класирането с точка повече от "Левски", две пред "Берое" и три пред ЦСКА-София.

Новината на вечерта е завръщането на Марселиньо в игра за "орлите" - след около месец "изгнание". Халфът асистира за победния гол на Клаудиу Кешеру в 74-ата, а минути по-късно си заработи два жълти и червен картон за нарушения.

"Моряците" откриха чрез Родриго Енрике в 28-ата минута, а в 32-ата Дан Битон изравни.

"Черно море" регистрира първа загуба и остава на шесто място с девет точки - на пет от "Лудогорец".

Началото на мача не беше добро за "орлите", те започнаха разконцентрирано, докато съперникът отсреща очаквано беше доста амбициран и напорист. Логично падна голът на Родриго, след като малко по-рано Ндонгала направи пропуск след негов пас.

"Черно море" даде и жертва с контузията Исмаил Иса. А варненци не се радваха дълго след 1:0, тъй като Битон изравни от пряк свободен удар, при който защитниците на домакините не се намесиха добре и топката "излъга" вратаря Иван Дюлгеров.

В 50-ата минута Андраде от "Черно море" уцели греда от пряк свободен удар. А малко след това Илиан Илиев понесе нов удар - Родриго също получи травма и беше заменен. 

Двубоят вървеше равностойно, макар че "Лудогорец" повече владееше топката, когато Марселиньо центрира от дясно и Кешеру с глава порази целта - 2:1.

До края гостите нямаха особени трудности да удържат победата. В последните минути играта се поизнерви - покрай изгонването на Марселиньо. Илиан Илиев пък получи жълт картон, а след последния съдийски сигнал видя тимът му да губи мач, в който можеше да вземе поне точка.