Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес най-накрая започва демонтирането на т.нар. (от градския черен хумор) "перки" на ул. "Граф Игнатиев" в София.

Така наречените ограничители на пешеходната част бяха причина за поредица инциденти и множество пострадали след сблъсък с тях, въпреки че целта им е да пазят хората от навлизане на трамвайната линия.

Тази седмица пореден случай с жена, разцепила брадичка на "перка", предизвика обществена реакция, след като съпругът Александър Рогачев изкърти няколко от ограничителите и ги хвърли на трамвайната линия. Той определи това като опит да "събуди това заспало българско общество". Рогачев бе задържан за 24 часа. Мъжът може да получи и обвинение за увреждане на чужда собственост и вандализъм.

Казусът с перките започна още през 2018 г., когато бяха разположени "големи перки". Те бяха сменени с по-малки през декември. В началото на март вече имаше немалко пострадали и недоволни. На 12-и същия месец кметицата Йорданка Фандъкова заяви, че те ще бъдат премахнати. На 18-ти юли пък обяви, че вече са готови новите ограничители.

Забавянето е заради поредица от административни пречки и забавяния. Промяната на ограничителите е липсвала от списъка със забележки в получения на 21 май Акт 15 за ремонта, а до получаването на Акт 16 може да се работи само по въпросния списък. Общината пък забавила искането за финалния акт.

Коментари

Едновременно с махането на перките,

Бойковата шаврантия Йорданка Фандъкова, публично опипвана от лидершипа на Европейската Народна Партия на площад Славейков била поискала ОБВИНЕНИЯ ЗА ТЕРОРИЗЪМ за човека, който вчера махна две-три от тия убийствени павета, защото член на семейството му замалко да се убие върху тях. Такъв позор за София като царуването на грейката на Борисов - самоковската циганка - не е имало. Простотия, дивотия, проституция, нагли кражби и корупция - символи на управлението на Мутрите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.