В символична жива верига към 21 ч пред сградата на Народното събрание преля протестът за законност, организиран от "Правосъдие за всеки". 

Очакваният пореден "Марш за правосъдие" на гражданската инициатива "Правосъдие за всеки" очаквано се проведе пред Съдебната палата и още по-очаквано си имаше "компания".

Около 1500 души се събраха пред палатата още следобед.

Очаквано, тук бяха следовател Бойко Атанасов и съдията Методи Лалов,... 

 ... но и ГД "Боец"

А също така и Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

"Против съм Иван Гешев до е главен прокурор, защото той лъжеше медиите, не е компетентен", каза бившата кметица на "Младост".

След 19 ч Маршът тръгна по "Граф Игнатиев".

Новото е, че този път не само обявената от "Пик" организация с познатите здрави момчета беше "на линия", а имаше и трето мероприятие. 

Станалият вече традиционен разрешен протест на сайта, претендиращ да се нарича медия, бе  "в подкрепа на законността" и в частност - на Иван Гешев. Той се състоя на същото място, макар че от "Правосъдие за всеки" бяха обявили, че ще се "преместят", само за да се избегнат конфронтации.

Видеата и кадрите са красноречиви:

Юнаци с татуировки на герба на Третия райх нямат търпение законът да възтържествува.

Сякаш лека дружеска раздумка със СПС - специализираните полицейски сили на СДВР... 

Този път обаче имаше и трети център. Група активни роми. Както е известно, Христо Николов се съди с Иван Гешев заради репликата му "и циганите така правят".

Групата издигна лозунги срещу зам.главния прокурор и в подкрепа на адвокат Велислав Величков (едно от лицата на "Правосъдие за всеки"), а Канал 3 прояви огромен интерес към тях и това кой ги праща...

Самият Николов обаче каза пред Клуб Z, че това са приятели и почитатели на отстранения кмет на Галиче Ценко Чоков - който има достатъчно сериозни проблеми с прокуратурата.

Както Клуб Z писа, делото на Николов в момента е в Софийски районен съд, след като той обжалва в друг процес пред ВАС отказа на Комисията за защита от дискриминация да глоби Гешев.

----

Междувременно от столичната община съобщиха, че поради протестните действия на ул. „Алабин“ и пред сградата на Съдебна палата временно е спряно движението на трамваите.Трамваите от линии 4,12 и 18 са пренасочени по ул. „Алабин“ ,бул. „Хр. Ботев“, Централна гара и по маршрутите си двупосочно.