Уикенд програмата на спортните канали на А1 ще предложи истински маратон за феновете на футбола. Началото ще бъде поставено в събота, 14 септември, по MAX Sport 4 с мачовете на трите големи фаворита за титлата през последните сезони в Ла Лига - мадридските "Реал" и ""Атлетико" и "Барселона".

От 14:00 часа, след един успех и два равни мача от началото на сезона, "Реал" (Мадрид) ще преследва задължителна победа срещу гостуващия на „Сантяго Бернабеу” тим на "Леванте", който в момента се намира на позиция пред Кралския клуб.

От 19:30 часа единственият отбор със 100% актив след първите три кръга - "Атлетико" (Мадрид), ще има тежко гостуване в Сан Себастиан на местния "Реал Сосиедад".

В 22:00 часа "Барселона" излиза за дербито на кръга срещу "Валенсия" на „Камп Ноу”. И двата тима в момента са в средата на класирането с по 4 точки. В неделя програмата на Ла Лига по MAX Sport 4 включва цели 5 двубоя, като най-интересният от тях е от 15:00 часа и противопоставя "Алавес" и "Севиля". 

Ключовият сблъсък от III кръг на Серия А е в събота от 16:00 часа и противопоставя тимовете на "Фиорентина" и "Ювентус". Въпреки че в последните години грандът от Торино доминира тотално над „Ла Виола”, домакините винаги са готови да поднесат сензация на своя „Артемио Франки”. Мачът ще се излъчи пряко по MAX Sport 3.

В съботния ден, отново по MAX Sport 3, и другите два основни фаворита за титлата в Серия А ще изиграят своите мачове. От 19:00 часа "Наполи" е домакин на "Сампдория", а от 21:45 часа "Интер" ще търси задължителна победа над гостуващия "Удинезе".

Феновете на холандския футбол също ще могат да проследят изявите на своите любими отбори. След колебливото представяне в първия кръг фаворитите "Aякс" и ПСВ "Айндховен" са в серия от 3 поредни победи. В събота от 19:30 часа "Аякс" приема "Хееренвеен", а малко по-късно, от 21:45 часа, ПСВ е домакин на временния водач "Витес".

Двата двубоя ще се излъчат пряко по MAX Sport 1. Третият местен гранд - "Фейенорд", не се представя толкова постоянно, но ще има възможност да промени това на своя стадион срещу "АДО Ден Хааг". Двубоят е в неделя по MAX Sport 2 с начален час 15:30.