"Левски" надви "Славия" с 2:0 с голове към края на дербито на стадиона в "Овча купел" от 10-ия кръг на efbet Лига. Така "сините" събраха 23 точки и поне до утре дръпнаха с две пред "Лудогорец" на върха в класирането. ЦСКА-София има 19, а "Локомотив" (Пловдив) - 17 и мач по-малко. 

Влезлият като смяна секунди по-рано Филипе Нашименто технично откри в 73-тата минута, след като проби през центъра на отбраната на домакините.

В 81-ата Станислав Иванов удвои след самостоятелен рейд при контра - още зад центъра.

"Левски" беше по-добър, атакуваше значително повече и можеше много по-рано да реши всичко срещу окопалия се в отбрана боязлив тим на "Славия".

Още в 6-ата минута Мартин Райнов и Найджъл Робърта последователно пропуснаха да открият резултата с глава. "Сините" отправиха няколко опасни удара, но постепенно "белите" притъпиха техния устрем. 

До края на полувремето почти липсваха опасности пред двете врати. Холмар Ейолфсон спря с нарушение откъсващия се Галин Иванов и получи жълт картон.

На почивката фенове на "Левски" изпочупиха стотици седалки в сектор "В". Явно това бе насочено към президента на "Славия" Венцислав Стефанов, тъй като проявата беше съпроводена със скандирания към боса. Недоволството е заради високите цени на билетите за двубоя.

Секторът сега изглежда все едно е претърпял бомбардировка. 

А след антракта "Левски" натисна още повече. Топката като по чудо не влезе във вратата на домакините след удари на Хали Тиам и Франко Манзурек. Малко след това и Мартин Райнов направи пропуск. В средата на полувремето играта се поизнерви, стигна се до две спречквания, при които бяха показани жълти картони.

Падна голът на Нашименто и "Левски" бързо довърши опонента си. В края на мача "Славия" направи два пропуска - това бяха и най-добрите възможности за тима за целия мач.