Иран публикува "невиждана досега" снимка, на която лидерът на ливанското движение Хизбула, Хасан Насрала, е до върховния ирански водач Али Хаменей, придавайки достоверност на идеята за неотдавнашна среща между двата, предаде АФП.

Снимката, която може да се види на khamenei.ir, официалния сайт на аятолах Хаменей, ще се появи на първата страница на ново списание "Масир" ("Път" персийски език), което се очаква да започне да излиза и да обяви интервю "от пет часа" с Насрала, ръководителя на ливанското шиитско движение.

На снимката Насрала е между аятолах Хаменей, от дясната му страна, а от лявата му е застанал дивизионният генерал Гасем Солеймани. Той ръководи силите "Кудс", подразделението за външни операции на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция.

Тримата са застанали прави пред една врата, затворена със завеса и обрамчена с етажерки с книги - декор, който насочва към обстановката в офиса на Хаменей в Техеран. Генерал Солеймани е в цивилно облекло.

Това е "снимка, която никога досега не е виждана", се твърди на сайта без да се уточнява нито мястото, нито дата на заснемането й.

Рекламата за списанието "Масир" гласи, че в него ще има "за първи път снимки от срещи" между Насрала и Хаменей.

Иранските медии пренебрегнаха в голяма степен публикуването на снимката.

Преди израелската война срещу Ливан от 2006 година Насрала често и открито посещаваше Техеран. След този конфликт публичните му появявания станаха много редки.

Подкрепата към Хизбула и палестинските въоръжени групировки Хамас и Ислямски джихад е константа във външната политика на Ислямската република, отбелязва АФП, цитирана от БТА.