"Ривър Плейт" спечели първия полуфинал за Копа Либертадорес срещу вечния си съперник "Бока Хуниорс" с 2:0 на своя стадион "Монументал" в Буенос Айрес. Реваншът е след три седмици.

Около 70 хиляди фенове на "милионерите" видяха нов успех на любимците си в сблъсъка, известен във футболния свят като Суперкласико.

Рафаел Боре откри от дузпа в 6-ата минута, а Игнасио Фернандес в 70-ата направи успеха на "Ривър" доста солиден, предвид и факта, че тимът отново изглежда по-класен от "Бока".

11-метровият удар беше отсъден след преглеждане на ВАР. В следващите минути гостите създадоха възможности да изравнят.

След почивката "Ривър Плейт" имаше пълно превъзходство - "генуезците" трябва да са щастливи, че се отърваха само с един гол, дело на Фернандес в 70-ата след отлично изплетена атака. След това "Ривър" в няколко ситуации можеше да вкара и трето попадение и вероятно да реши всичко.

В добавеното време Николас Капалдо от "Бока" получи червен картон - отново с ВАР, но и без това щеше да пропусне реванша, тъй като първоначалното решение на съдията беше за жълт.

Двубоят бе на доста високо ниво, като се има предвид, че най-добрите аржентински футболисти играят в Европа.

Съперничеството между "Ривър Плейт" и "Бока Хуниорс" е може би най-ожесточеното в световния футбол. През миналата година съперниците спориха на финала на Копа Либертадорес - аналогът на Шампионската лига за Южна Америка.

След 2:2 на "Ла Бонбонера" реваншът на "Монументал" бе отложен два пъти, тъй като фенове на "Ривър" счупиха автобуса на "Бока" и играчи пострадаха от стъклата и сълзотворния газ на полицията. След много разправии реваншът се игра чак на 9 декември на "Сантяго Бернабеу" в Мадрид. 

"Ривър Плейт" спечели с 3:1 след обрат и грабна отличието, а сега се е насочил към втори пореден финал, който този път ще е в един мач на националния стадион в Чили.