Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира от ATP 500 във Виена - 6:3, 7:5 срещу Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина). Това е победа №300 в професионалната кариера на първата ни ракета.

Следващият съперник е италианецът Матео Беретини. Това ще е много по-труден тест за Димитров, тъй като сезонът на Беретини е доста добър. Положително е, че най-добрият ни тенисист прекъсна серия от три поредни загуби - от надпреварите в Китай и в Стокхолм.

Той направи впечатляващ първи сет, в който поведе с 5:1 след два пробива. Може би концентрацията му падна и босненецът върна единия брейк за 2:5. След това пред Димитров се откри сетбол на сервиса на Джумхур, който обаче оцеля.

Малко след това обаче Димитров затвори сета.

Втората част преливаше от брейкове. Григор проби на нула още в откриващия гейм. Последва рибрейк. Нов брейк дойде при 3:2, а този път хасковлията затвърди на 4:2.

Винаги непримиримият Джумхур не се предаде и изравни - 4:4. Стигна се до размяна. При 5:5 Григор проби в решаващ момент, след което затвори и мача след 7:5 и 2:0 сета.

По-рано Беретини, който също е полуфиналист от US Open и преследва попадане в топ 8 за финалите в Лондон, елиминира Кайл Едмънд - 6:3, 3:6, 6:4.