Когато миналата седмица Рокендрол Залата на Славата обяви номинациите за идния прием, много хора бяха щастливи да видят "Моторхед" сред имената на номинираните, съобщава http://zrockradio.bg. Но имаше очевиден проблем – в Залата щеше да бъде въведен само оригиналният състав, в който влизат Леми Килмистър, Еди Кларк и Фил Тейлър (и тримата - вече покойници, б.р.).

Както се очакваше, порой от съобщения се изля в подкрепа на китариста Фил Кембъл и барабаниста Мики Дий, имайки предвид, че Фил  е прекарал в групата 31 години, а Дий - 23.

Разбира се, Залата не въвежда всички състави на групите през годините, но изключването на двамата дългогодишни членове на легендарната банда беше неприемливо за феновете на групата, пише рок медията.

За щастие грешката е поправена.

В пост в социалните медии "Моторхед" разкрива, че двамата музиканти са добавени в номинацията, заедно с първоначалните трима члена:

„Благодарим на всички, които се изказаха в наша подкрепа на толкова висок глас. Благодарим и на #ROCKHALL2020 за това, че се вслуша и добави Phil & Mikkey. Един за всички, всички за един! #motörhead.“

Бандата окуражи феновете си да се включат и във фенския вот. Гласуването продължава до 10 януари, а самата церемония ще се състои в Кливланд на 2 май.