Директорът на 119-о СУ "Михаил Арнаудов" и бивш заместник-министър на образованието Диян Стаматов се обърна с предизборна молба към родителите на своите ученици. Като за целта избра електронния дневник - мястото, чрез което се предава информация какъв материал са взели в клас, оценките им, забележки от преподавателите, отсъствия, статистика за представянето на отделните ученици и т.н., т. е. изключително и само неща, свързани с обучението в съответното училище.

Стаматов, който често е даван като пример за успешен директор, сега е включен в листата на ГЕРБ за София.

Той директно се обръща чрез електронния дневник като агитира да се гласува за него и с преференция, той е на 29-ото място в общинската листа. В момента има групата на ГЕРб в Общинския съвет включва 30 души.

„Обръщам се към вас, с личната молба, ако прецените за разумно и правилно да ме подкрепите на 27 октомври при гласуване чрез бюлетина 68 с преференция 129“, се казва в обръщението на училищния директор. В съобщението се казва също, че неговата кандидатура е издигната по покана на Йорданка Фандъкова и се припомнят постиженията в училището.

След негативни реакции той обясни, че направил грешка и писмото беше свалено. 

„Да, това е грешка дотолкова, доколкото има конкретно обръщение, но всеки родител трябва да знае каква е позицията на неговия директор”, заяви Диян Стаматов пред бТВ.

„По-скоро свалих писмото, не съм се извинил на този етап, използвам случая, за да се извиня към тези родители, които съм засегнал с моите политически виждания”, обясни още той.

От общинската избирателна комисия, обявиха, че не могат да се произнесат има ли нарушение, защото няма официално постъпил сигнал..