Снощният разгром на "Лестър" с 9:0 над "Саутхемптън" във Висшата лига постави два рекорда в Англия и още няколко постижения за историята. 

Това е изравнен рекорд за най-голяма победа в историята на най-комерсиалното футболно първенство. През 1995 г. "Манчестър Юнайтед" побеждава "Ипсуич" с 9:0.

"Лисиците" вече са №1 за победа на чужд терен - в цялата история на най-високото ниво на английския футбол, не само на Висшата лига. Предишното върхово постижение отново държеше "Манчестър Юнайтед" - 8:1 над "Нотингам Форест" през 1999 г.

Загубата е най-тежката в историята на "Саутхемптън". Едва за втори път в Премиърлийг отбор вкарва пет гола през първото полувреме. Другият е "Манчестър Сити" през 2010 г. срещу "Бърнли".

"Лестър" е вторият отбор, записал два хеттрика в един мач - на Джейми Варди и Айосе Перес. Другият е "Арсенал" от 2004 г., когато Джърмейн Пенант и Робер Пирес бележат по три пъти отново във вратата на "Саутхемптън".

Останалите голмайстори снощи бяха Джеймс Мадисън, Юри Тилеманс и Бен Чилуел. Разгромът идва в навечерието на първата годишнина от смъртта на бившия собственик на клуба Вишай Шриваданапраба, загинал с хеликоптер, заедно с още четирима души.

Гостите получиха предимство в началото на срещата заради червен картон на Райън Бъртранд.