Все повече се заплита аферата с "чашката с кафе от "Старбъкс", която възмути голяма част от милионите почитатели на "Игра на тронове" и развесели останалите, които вече се бяха разочаровали от финалния сезон на хитовия сериал.

Става въпрос за сцената в началото на четвъртия епизод ("Последният от Старките"), в която героите са наобиколили претрупана трапеза и празнуват победа на бойното поле. По-внимателните зрители веднага забелязаха невинната чаша за кафе, скатана измежду бокалите и чиниите на масата.

Емилия Кларк, която игра Денерис Таргариен, разкри впоследствие, че колегата ѝ Конлит Хил (Лорд Варис) е признал вината си.

Уви, феновете на сериала няма да може най-накрая да си отдъхнат, тъй като в интервю на 10 ноември пред "Съндей брънч" (предаване по "Чанъл 4") Хил отхвърли обвиненията.

"Трябваше да имам ръце като от Mr Men (анимационен сериал), за да оставя чаша с кафе там. Жертвах се в името на Емилия Кларк и тя тръгна да ме рекламира. Знаете, че няма никакви доказателства, че съм го направил. Така че обвинявайте на воля! Няма да коментирам повече без адвокат... Определено не беше продуктово позициониране", сподели той, цитиран от "Гардиън".

Кларк, която преди бе смятана за основен заподозрян, прехвърли вината на Хил по време на интервю в токшоуто на Джими Фалън.

"Имахме парти преди раздаването на наградите "Еми" наскоро и Конлит, който играе Варис и седеше до мен в тази сцена, ме дръпна настрани и ми каза: "Емилия, трябва да ти разкрия нещо, скъпа. Чашката за кафе бе моя."

След изявлението на Хил изглежда все по-малко вероятно феновете на "Игра на тронове" да научат името на злосторника.

Само времето ще покаже дали той (или тя) ще придобие необходимия кураж, за разбули мистерията и да освободи обществото от агонията на незнанието. Може би след столетия хората ще продължават да спорят по казуса "кой остави чашката", така както се препират около самоличността на Джак Изкормвача...