Роджър Федерер разби Новак Джокович с 6:4, 6:3 в последния мач от група "Бьорн Борг" на финалите на ATP в Лондон и ще играе на полуфинал. Сърбинът отпадна, това е край на сезона за него в ATP.

И означава, че няма да завърши годината като №1. На върха остава Рафаел Надал, който и да спечели титлата в неделя в зала "О2 арена".

Тази вечер Федерер изигра почти перфектен мач срещу един от най-неудобните си съперници. Той явно много държеше да вземе реванш от Ноле за болезнената загуба на финала на "Уимбълдън". Нещо повече - Джокович бе надделявал в петте им последни срещи.

Маестрото записа по един пробив и в двата сета. Той сервираше феноменално и вземаше по-правилните решения. Играта му наистина бе на върхово ниво, а опонентът му направи много нетипични за него непредизвикани грешки.

Новак само веднъж стигна до точки за пробив, но Роджър се справи.

Така той зае второто място в групата. Първи е Доминик Тийм, който по-рано днес отстъпи пред Матео Беретини в мач без значение и за двамата - 6:7(3), 3:6. Италианецът, който дебютира на финалите, поне си тръгва победно от Лондон.

Тийм и Федерер чакат съперниците си на полуфиналите. В група "Андре Агаси", последните срещи от която ще се играят в петък, Стефанос Циципас си осигури полуфинал, а останалите трима също имат шансове.

Мачовете са Надал - Циципас (от 16 часа) и Александър Зверев - Данийл Медведев (22 ч).