Шампионът Португалия ще брани титлата си на Евро 2020 след 3:0 срещу Люксембург като гост в група В. Иберийците заеха второто място със 17 точки, след Украйна, която има 20. Третото място остана за Сърбия с 14, селекзията на която е потенциален съперник на България за последните четири квоти от Лигата на нациите.

Кристиано Роналдо и компания се нуждаеха от успех в Люксембург, за да се класират за Европейското, но имаха затруднения на тежкия терен. Все пак те успяха да поведат в резултата шест минути преди почивката, когато Бруно Фернандеш се разписа след асистенция на Бернардо Силва.

В самия край на мача Роналдо оформи крайното 2:0 със своя гол номер 99 за националния отбор. Остава му едно попадение, за да влезе в престижен клуб.

В другия мач от групата Сърбия и Украйна направиха 2:2 в Белград. Домакините на два пъти повеждаха в резултата с голове на Душан Тадич от дузпа и Александър Митрович, но украинците стигнаха до точката с попадения на Роман Яремчук и Артьом Беседин, за да завършат квалификациите без нито една загуба.

Битката в тази група приключи.

Група Н

Тук също, след като в четвъртък стана ясно, че Франция и Турция са на Европейско, а Исландия засега е извън играта. 

"Петлите" биха Албания с 2:0 и завършват с 25 точки, следвани от "полумесеците" - 23, след същия резултат на терена на Андора. Исландия пък приключи с 2:1 срещу Молдова.

Така вече са известни 17 финалисти. В понеделник и вторник ще бъдат определени останалите до 20. Последните четири квоти ще бъдат раздадени от Лигата на нациите.